Molibdénszálas
Az NCT által kínált molibdénszálas huzal szikraforgácsoló szerszámgépek egy olyan eszközök, amelyeket szikraforgácsolás során használnak a kemény anyagok, például a szénacél vagy a keményfém alkatrészek megmunkálására. A szikraforgácsolás egy speciális vágási eljárás, amely elektromos kisülések (szikrák) segítségével távolítja el a felesleges anyagot a munkadarabból. A molibdén szálakat a szikrák vezetésére és a munkadarabhoz való illeszkedés biztosítására használják.
Ez a technológia általában nagyon pontos és finom munkát tesz lehetővé, különösen olyan alkatrészeknél, amelyeket nehéz más módokon megmunkálni. A molibdén huzal szálak alkalmazása segít abban, hogy a szikrák pontosan oda irányuljanak, ahol szükséges, és minimalizálja az elszálló szikrák kockázatát, amelyek esetleg tüzet okozhatnának. Emellett a molibdén szálak hőállóságuk miatt is hasznosak lehetnek, mivel a szikraforgácsolás folyamán jelentős hő keletkezik.
Ez a fajta gép vagy szerszám alkalmazható például szerszámgépészeti munkákhoz, ahol a nagy pontosság és a kemény anyagok megmunkálása elengedhetetlen.

Copyright © 2014-2024 NCT Zrt.