Történelem

Cégünk, az NCT Zrt. történelme a 1980-as években kezdődött. 1982-ben alapították a vállalatot, majd a rákövetkező évben megkezdődött a HUNOR PNC 721 CNC esztergavezérlő sorozatgyártása. A következő évben, 1984-ben, elindult a HUNOR 731 és 732 vezérlők fejlesztése, majd 1985-ben elkezdtük az NCT 90 vezérlő fejlesztését.

Vállalatunk történetében fontos mérföldkő volt a 1990-es év, amikor a Budapesti Nemzetközi Vásáron (BNV) bemutatkozott az NCT 90T esztergavezérlő három esztergagépen.

Az 1990-es években további fejlesztések és új termékekkel jelentünk meg a piacon. 1993-ban elkészült az első NCT 90M maró CNC vezérlő, majd 1998-ban elkezdtük gyártani az NCT 98M-et, az első színes képernyős NCT vezérlőt.

1999-ben elkészült az ISO G kódokkal működő (FANUC kompatibilis) NCT 99T CNC esztergavezérlő, amely az NCT 98M típust váltotta fel. 2000-ben beindítottuk az NCT 2000 vezérlő sorozatgyártását, amely magában foglalta a szervohajtásokat és szervomotorokat is

.

2002-ben elkészült a FEW bővítőkártya, amely lehetővé tette a WINDOWS operációs rendszer és a PC-s erőforrások integrálását az NCT vezérlőbe. Ugyanebben az évben megjelentettük az NCT szervomotor sorozat új méretű motorjait, valamint a hálózatba visszatápláló hajtás tápegységet és a szinuszos áramszabályozót. Ezzel megszületett az első teljes NCT (CNC, szervómotor, szervohajtás, főhajtás) csomag a szerszámgépgyártók számára.

A 2000-es évek folyamán folytattuk a termékfejlesztést és az új technológiák bevezetését. 2003-ban az NCT 100 és az NCT 104 vezérlők kerültek piacra, amelyek nagysebességű és nagypontosságú pályakövetést (NSNP / HSHP) tettek lehetővé. 2004-ben bevezettük az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert.

2005-ben bemutattuk a szervóhajtás méretsor legújabb tagját, egy 55 kW-os modellt. 2006-ban új termék jelent meg a kínálatunkban, az NCT 101 elnevezésű olcsó, egyszerű, de magas tudású KOMPAKT CNC vezérlő.

A 2007-es évben vállalatunk új üzemi területtel bővült, ami lehetővé tette a szerszámgép és gépgyártás növekedését. 2009-ben pedig az NCT 115 vezérlővel megszületik az eddigi legkedvezőbb árú NCT vezérlő. Gépkorszerűsítésre és egyszerűbb új gépekhez egyaránt tökéletes megoldás.

2010-ben megalapítottuk az NCT Akadémia Közhasznú Nonprofit Kft. mellyel a vállalatunk tovább erősítette oktatási és kutatási tevékenységét. 2011-ben pedig megjelent az NCT 200-as vezérlőcsalád első tagja, az NCT 201. Ez a CNC vezérlő és perifériái a legmodernebb építőelemek felhasználásával készültek és új piacokat nyitottak az NCT Zrt. előtt.

2013-ban új telephellyel bővöltünk, megvásároltuk az olasz MECOF szerszámgépgyár magyarországi telephelyét. 2015-ben üzembe helyeztük Magyarország legnagyobb köszörűgépét és portál marógépét az NCT Taksony Szerszámgépgyárban, melyek kifejezetten gépgyártásra használatos, nagy terherbírású és nagy pontosságú szerszámgépek, amelyekre cégünk bérmunkát is vállal.

2016-ban megjelent az NCT 304 vezérlő, amely új REALTIME operációs rendszerrel rendelkezett. Ez lehetővé tette számunkra új szolgáltatások beintegrálását, például távdiagnosztikát, energiagazdálkodást és szilárdtest grafikát.

A 2018-as évben cégünknél elélrhetővé vált a szimultán 5 tengelyes (5D) megmunkálás, valamint új megmunkálóközpontokkal léptünk be a szerszámgép piacra. Vezérlőnkön elérhetővé vált a távoli gépfelügyelet, távszerviz funkció és az új generációs myNCT dialógus programozási felület, mellyel könnyedén, a programkódok részletes ismerete nélkül is tud probramozni a felhasználó, kiegészítve a saját fejlesztésű szilárdtest grafikával.

2019-ben új kompakt hajtásrendszerrel, 5D-s kalibrálással, kompenzálásokkal, ütközésvizsgálattal és open interface-el bővült kínálatunk.

2020-ban vállalatunk új üzemrészt nyitott a Fogarasi úti központjában, amely 1200 négyzetméterrel bővítette a létesítményt. Ebben az új csarnokban robotgyártás, motorgyártás, SZÉV (Szerviz És Vevőszolgálat) és szerszámgép fejlesztő központ kapott helyet.

2021-ben elkészült az első magyar gyártású NCT-R5 ipari robot, amely segítségével a az NCT szerszámgépek teljesen automatizálhatóvá váltak. Jelenleg minden vezérlésünkhöz elérhető a ROBOT fogadás előkészítés funkció, amely segítségével a jövőben bármikor könnyedén illeszthetó utólagosan is a szükséges kiszolgáló robot.

2023-ban elkészül az ÚJ GENERÁCIÓS NCT 4 vezérlés, amelyben az új, sokkal erősebb hardver mellett egy tovább egyszerűsített maróprogramozási felület, ütközésvizsálati modul és számos újítás kap helyet!

Az NCT folyamatosan figyel a piaci igényekre és fejlesztéseket hajt végre, hogy versenyképes termékeket és szolgáltatásokat nyújtson a szerszámgépipar számára. Az innovációra és a minőségre fókuszálva cégünk továbbra is a CNC vezérlők és a szerszámgépek területén élen járó vállalat marad. Vállalkozásunk közel 30 évének eredményei igazolják, hogy a kitűzött kutatás-fejlesztési céljainkat elérjük.

Hajrá NCT, Hajrá Magyarország!


Copyright © 2014-2024 NCT Zrt.