Függőleges tengelyű
A függőleges tengelyű, vagy vertikális esztergaként ismert szerszámgép egy speciális típusú CNC (számítógép-vezérelt) berendezés, amely a megmunkálási műveleteket a függőleges tengely mentén végzi. Ebben a géptípusban a nyersanyag vagy munkadarab vízszintesen elhelyezett tokmányba kerül rögíztésre, esztergálása pedig a függőleges tengelyen történik.
A függőleges tengelyű kialakításnak köszönhetően nagy átmérőjű és nagy súlyú alkatrészek megmunkálásra is lehetőség nyílik, opcióinkkal és vezérlésünkkel egyszerűen programozhatóak a ciklusok, mint például a furatok, menetek vagy más alakzatok kialakítása. Ez a géptípus különösen hasznos olyan alkatrészek előállításában, amelyek függőleges irányú műveleteket igényelnek.
Az NCT által kínált függőleges tengelyű CNC esztergagépek a legkorszerűbb NCT elektronikával készülnek, amely lehetővé teszi a pontos és programozható műveletek végrehajtását. Az automatizált folyamatok és a számítógép-vezérlés segítségével a függőleges tengelyű esztergagépek nagy pontossággal, hatékonysággal és ismételhetőséggel képesek megmunkálni a munkadarabokat.
A függőleges tengelyű esztergagépek széles körben használatosak az ipari megmunkálásban, például az autóiparban, repülőgépiparban, bányaiparban, olajiparban és számos további más iparágakban. Ezek a gépek lehetővé teszik a komplex alkatrészek, csövek, tengelyek és más szerkezeti elemek hatékony és pontos megmunkálását.

Copyright © 2014-2024 NCT Zrt.